Verhuur

 

ZEILEN MET EEN ORIGINELE HOORNSE VISSERSSCHOUW

Het zeilen met zo’n originele platbodem is een bijzondere ervaring. De schouw heeft een vlakke bodem en ligt vrij dicht op het water. Aan boord gebeurt alles met handkracht. Zoals het hijsen van de zware katoenen zeilen en het bedienen van de zijzwaarden. Als u wil kunt u dit zelf ervaren door mee te helpen met het hijsen en het laten zakken of ophijsen van het zwaard. Ook zelf sturen behoort tot de mogelijkheden, dit alles onder toeziend oog van de meevarend schipper. In de visserijtijd bivakkeerden de vissers tijdens overnachtse reizen in het kleine vooronder, bij het licht van olielampen en de warmte van het vuurduveltje.

 

ZEILEN MET EEN ORIGINEEL VISSERSSCHIP: EEN BIJZONDERE BELEVENIS

Wie het zeilen met zo’n schip wil meebeleven kan een schouw huren voor een uitstapje met familie, vrienden, collega’s of relaties. Dit is mogelijk voor een uur, een dagdeel of een hele dag. Een schouw biedt, naast twee bemanningsleden, plaats voor 6 passagiers (2 t/m 12 personen). Bij grotere groepen kunnen we de verhuur combineren met de botters EB 58 en MK63 (tm 36 personen), die eveneens aan het Oostereiland hun ligplaats hebben. Het verhuurseizoen loopt van eind april tot in oktober, als de weersomstandigheden gunstig zijn. Met gunstig bedoelen wij varen tot windkracht 4 en geen onweer, regen of zware windstoten in het vooruitzicht.

Voor het verhuur van de schouwen gelden onderstaande tarieven:

 • Per uur
50,- *
 • Per halve dag
125,- *
 • Per dag
237,50- *
*Per schip, inclusief bemanning

Donateurs krijgen 20% korting op de huurprijs! Wilt u donateur worden, klik dan hier.

In de regel dient u zelf te zorgen voor catering voor passagiers en bemanning.

Advies voor passagiers

Draag gemakkelijke (zo nodig waterdichte) kleding die tegen een stootje kan en bedenk dat het op het water altijd een paar graden koeler is dan op het land.

INLICHTINGEN VOOR VERHUUR:

Voor inlichtingen over de bootverhuur en reserveringen kunt u gebruik maken van onderstaand contactformulier:

  Contactpersoon verhuur: Peter Bakker (06-23791123)


  Onze schepen aan de steiger museumhaven

  KORTE ZEILTOCHTJES

  Bij geschikte weersomstandigheden maken we van begin mei t/m eind september op  zaterdagmiddag  met afvaart op vaste tijdstippen  13.00 en 15.00 uur korte zeiltochtjes met bezoekers van de Hoornse haven c.q. museumhaven. De schouwen liggen dan afgemeerd in de museumhaven van het Centrum Varend Erfgoed op het Oostereiland, waar u zich kunt melden. Een zeiltochtje duurt ruim een 1 uur. Ook op Open Monumentendag in september en andere nader aan te kondigen open dagen wordt er onder deze condities gevaren.
  Tarief korte zeiltochtjes: – volwassenen € 7,50  en   kinderen € 3,50

   

  dsc_0083

   

   

  Onze schouwen HN 1 (gepavoiseerd i.v.m. 100-jarig jubileum, in 2016) en de HN 20 in de museumhaven van Hoorn.