Vrienden van Stichting de Hoornse Schouw

Vrienden worden?

Vrienden zijn onmisbaar om het jaarlijks onderhoud te kunnen bekostigen van onze varende monumenten. Met uw bijdrage helpt u ons de schepen varende te houden.
Een donatie kan éénmalig of periodiek worden toegezegd.

Als stichting voor het behoud en in de vaart houden van de originele Hoornse vissersschepen, zoals nu de HN1 en HN20, en ook de fuikenboten HN1 en HN30, voelen wij ons gesteund in ons werk om voornoemd doel te bereiken, indien dit ook vergezeld gaat van een financiële bijdrage uwerzijds.
Wij hebben een ligplaats aan de steiger van de Museumhaven van het Centrum Varend Erfgoed en een ligplaats achter op ’t Zand. Het Centrum herbergt ook onze opslagruimte en diverse werkruimtes waarin wij hout en ijzer kunnen bewerken.

Naast de huur van de ligplaatsen en de ruimtes zijn er ook kosten voor de jaarlijks benodigde onderhoudswerkzaamheden van de schepen.

 

Zeilen Verhuuur Schouwen

Wij willen u de mogelijkheid bieden om:

  • een jaarlijkse donatie te doen van minimaal € 15,-.
  • een jaar ons te willen sponsoren met een bedrag van € 100.-.
    Bij sponsoring verwerft u het recht om een vaartocht op één onzer schouwen te kunnen maken. Leuk idee wellicht voor een familie-uitje of om met uw personeelsleden een ontspannen tochtje op het Markermeer te maken. Eén schouw kan maximaal 7 personen excl. schipper en maat vervoeren.

In beide gevallen kunt u drie zaken onze kant verwachten:

  • Een nieuwsbrief om u op de hoogte te stellen van het reilen en zeilen van onze stichting.
  • Het meevaren op de schepen van onze stichting bij het Midzomeravondvaren in juni. Daaraan gekoppeld is een gezellig samenzijn met een presentatie van een interessant onderwerp en drank en hapjes.
  • 20% korting op de huur van onze schouwen.

Hoe wordt u vriend

Als vriend doet u een jaarlijkse donaties, via de mail met vermelding van uw naam, adres en woonplaats kunt u zich aanmelden. De e-mail kunt u sturen naar secretaris@dehoornseschouw.nl of vul het onderstaande formulier in. Heeft u vragen of opmerkingen dan nemen wij contact me u op.

Ook kunt u altijd langskomen. Wij hopen u met name op de zaterdagen, wanneer er eigenlijk altijd vrijwilligers zijn, te mogen begroeten op het Centrum Varend Erfgoed.

Ook een éénmalig donatie is altijd welkom op het ING nummer NL35INGB0006503822  t.n.v. Stichting De Hoornse Schouw. Onze stichting beschikt over een ANBI status.

Vriend van Stichting de Hoornse Schouw worden? U krijgt jaarlijks van ons een herinnering

Aanmelding